Italiaanse ReceptenItaliaanse Recepten| Restaurants | Webshops | Gastronomie
Zelf Lasagne Maken
Zelf lasagne maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze lekkernij uit Italië is een topper die zowat door iedereen gesmaakt kan worden. Ontdek hieronder de verschillende ingrediënten voor een lekkere verse lasagna en eet smakelijk !
Ingrediënten
- Gehakt : 500 g
- Gekookte ham: 4 sneetjes
- Ui: 1
- Knoflook: 1 teentje
- Boter: 1 el + 4 el
- Lasagnevellen: 250 g
- Gepelde tomaten in blokjes : 750 g
- Paprikapoeder: 1 kl
- Kruidentuiltje: 1
- Zwarte peper: naar smaak
- Geraspte kaas: 100 g
- Melk: 6 dl
- Bloem: 4 el
- Nootmuskaat: naar smaak
Bereiding Lasagne
- Smelt 1 eetlepel boter in een stoofpot en bak de fijngesnipperde ui en knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en laat ongeveer 6 minuten bakken.
- Voeg de gepelde tomaten toe (uit blik) en kruid met het kruidentuiltje, paprikapoeder, peper en zout. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
- Verwarm ondertussen al de oven voor op 200 graden celsius
- Maak intussen de kaassaus. Smelt 4 eetlepels boter in een steelpan en roer er de bloem door. Laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje, al roerend, de koude melk bij. Roer de helft van de geraspte kaas door de saus en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- En nu achtereenvolgens een laagje kaassaus, lasagnevellen, sneetjes ham en een laagje tomatensaus met gehakt over een ovenschaal. De lasagnevellen mogen niet over elkaar liggen. Daarom begin en eindig altijd met een laagje kaassaus.
- Bestrooi de laatste laag met de rest van de geraspte kaas. Zet 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Zelf lasagne maken kent nu geen geheimen meer voor jou, ontdek ook onze andere Italiaanse repecten