20 tips en leuke weetjes voor je bezoek aan Sicilië
Hieronder vind je 20 tips en weetjes over Sicilië, die het eiland nog aantrekkelijker maken als vakantiebestemming.
De Vlag van Sicilië
De vlag van Sicilië is uniek met de afbeelding van een Trinacria (drie gebogen benen), een symbool dat verwijst naar de drie uiterste punten van het eiland: Peloro, Passero en Lilibeo. De vlag bevat ook het hoofd van Medusa en drie korenaren, symbool voor de landbouwproductie van het eiland.
7 UNESCO Werelderfgoedlocaties als tips voor je bezoek aan Sicilië
Sicilië herbergt zeven UNESCO-locaties, waaronder Villa Romana del Casale, de Eolische Eilanden, Val di Noto, en de vulkaan Etna. Klik hier en ontdek ze op de UNESCO website
Couscousfeest in San Vito Lo Capo
Elk jaar wordt in San Vito Lo Capo een groot couscousfestival gehouden ter ere van de Arabische invloed op Sicilië. Hier kun je genieten van heerlijke couscousgerechten, waaronder de beroemde vis-couscous. San Vito wordt ook wel eens de Caraiben van Sicilië genoemd. Schrijf het bij je tips voor Sicilië lijstje !
Sicilië Werd 9 Keer Gekoloniseerd
Sicilië heeft door de eeuwen heen negen verschillende kolonisten gekend, waaronder de Feniciërs, Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Normandiërs, Aragonezen, Spanjaarden en Bourbons. Elk heeft zijn stempel gedrukt op de cultuur van het eiland.
De Grootste Kastanjeboom ter Wereld
Op de hellingen van de Etna staat de grootste en oudste kastanjeboom ter wereld, de Kastanje van de Honderd Paarden. Deze boom heeft een omtrek van 57,9 meter en is naar schatting 4.000 jaar oud.
Pasta alla Norma: Het Nationale Gerecht
Pasta alla Norma, een traditioneel gerecht uit Catania, bestaat uit pasta met tomatensaus, gebakken aubergine, ricotta en basilicum. Het gerecht werd naar verluidt vernoemd naar de beroemde opera “Norma” van Bellini.
Capucijnen Catacomben van Palermo
De Capucijnen Catacomben in Palermo bevatten 8.000 gebalsemde lichamen, waaronder dat van de beroemde Rosalia Lombardo. Haar lichaam is zo goed bewaard dat het lijkt alsof ze nog slaapt.
De Heilige Rosalia van Palermo
Rosalia di Sinibaldo, de patroonheilige van Palermo, leefde als kluizenaar in een grot. Volgens de legende eindigde de pest in Palermo op de dag dat haar lichaam werd teruggebracht naar de stad.
Necropolis van Pantalica
De Necropolis van Pantalica is een enorme verzameling van grafkamers uit de 7e tot de 13e eeuw v.Chr. Deze indrukwekkende archeologische site bevindt zich op de kliffen langs de rivier Anapo.
Villa Romana del Casale
De Villa Romana del Casale herbergt de grootste en best bewaarde Romeinse mozaïeken ter wereld, met meer dan 600 verschillende mozaïekscènes die dateren uit de 4e eeuw na Christus.
Siciliaanse Poppen en Theater : Tips voor je reis naar Sicilië
Sicilië is bekend om zijn traditionele poppentheater (L’Opera dei Pupi), waar je heldenverhalen uit de middeleeuwen en de kruistochten kan bewonderen
De Schrijver Giuseppe Tomasi di Lampedusa
De beroemde Siciliaanse schrijver Giuseppe Tomasi di Lampedusa schreef de roman De Tijgerkat, een klassieker over de Italiaanse eenwording.
De Egadische Eilanden
De Egadische Eilanden, waaronder Favignana, Levanzo en Marettimo, zijn ongerepte eilanden met spectaculaire stranden en grotten.
De Pelagische Eilanden en Zeeschildpadden
De Pelagische Eilanden, waaronder Lampedusa en Linosa, zijn afgelegen eilanden waar zeldzame zeeschildpadden nestelen.
Archimedes uit Syracuse
De beroemde Griekse wiskundige Archimedes werd geboren in Syracuse en verdedigde de stad met zijn geniale uitvindingen.
Het Siciliaanse Volkslied
Sicilië had ooit zijn eigen volkslied, Inno Al Re, toen het samen met Napels een van de rijkste koninkrijken van Europa vormde.
Tips voor een geslaagde Sicilië reis zijn niet enkel de plaatsen en bezienswaardigheden die iedereen kent maar ook deze die jouw reis uniek maken.