CataniaPalermoSicilie

Sicilië bezoeken deze herfst : Onze 3 favoriete bestemmingen

Wie Sicilië liefst niet tijdens de zomer bezoekt kan tijdens de herfst in uiterst aangename temperaturen genieten van het prachtige eiland. We zetten onze 3 favoriete bestemmingen in Sicilië op een rijtje.

TRAPANI
Trapani straalt elegantie uit en is dan ook één van de meest bezochte steden op het eiland. Naast het schitterende stadscentrum op 750 meter boven de zeespiegel kan je je ook laten verrassen in Erice even verderop.

PALERMO
Palermo kan onmogelijk ontbreken in onze Top-3. De levendige, kleurrijke stad is een aaneenschakeling van allerlei bars en eethuisjes waar je de geweldige Siciliaanse keuken kan leren kennen. Van de kleinste typische hapjes en streetfood tot eindeloos fijn uitgekiende gerechten, je kan het er allemaal vinden.


CATANIA
Catania is de barokstad bij uitstek. De stad telt heel veel pubs en clubs en kan zeer levendig worden tijdens de late avonduren. Dit zeker tijdens het schooljaar wanneer de studenten van de hogescholen en universiteiten de straten en pleinen in het centrum van de stad over nemen. Je kan er genieten van heerlijke cocktails en wijntjes tot laat in de avond. Wie overdag het iets sportiever wil kan een trektocht maken naar de nabijgelegen Etna vulkaan.

Back to top button