GastronomieItaliaanse ReceptenUitgelicht

Recept : Tagliatelli al Ragu Bianco

Tagliatelli al Ragu Bianco is niet weg te slaan uit de klassieke Italiaanse keuken.

De Tagliatelli Al Ragu kent u waarschijnlijk ook maar de Bianco is zonder tomaat en met witte wijn in plaats van rode wijn..

Ingrediënten (4 personen) :

Olijfolie
1 ui
1 wortel
2 blaadjes laurier
1 stengel bleeksleder
1 tak rozemarijn
400g tagliatelle
200g kalfsgehakt
200g varkensgehakt
100g pancetta
100ml witte wijn
500 ml runderbouillon
Zout & Peper
4 eetlepels melk

Bereidingswijze :

Het vlees goed door bakken in een koekenpan met olijfolie.
Daarna de wortel, ui, bleekselderij en rozemarijn in de pan, laten mee bakken met het vlees gedurende een 5tal minuutjes.
De inhoud van de pan afblussen met de witte wijn en deze langzaam laten inkoken.
De bouillon mag nu samen met de laurier in de pan. Deksel op de pan en een uurtje laten pruttelen.
Hierna de melk toevoegen en het deksel van de pan halen terwijl de tagliatelli wordt gekookt.
Kook de tagliatelli ‘al dente’…en giet deze bij de saus. Goed roeren zodat de tagliatelli zich kan vermengen met de saus…

Back to top button