LazioNapelsSicilie

Onze Top 5 kustplaatsjes 2021

Al die schitterende plaatsen in Italië zorgen tijdens uw vakantie voor dat heerlijke “Dolce Vita” gevoel. Voor wie op zoek is naar de leukste kustplaatsjes hebben we onze Top 5 op een rijtje gezet.

Nr 5 : Positano (Amalfi kust)

Positano is één van de meest imposante plaatsen aan de Amalfi kust. Het is een mondaine badplaats met veel premium hotels, schitterende kunstgalerijen en zelfs een eigen modelabel. Witte huizen zijn tegen de bergwand aangebouwd en met haar vele kleine strandjes (pas op, sommigen zijn privé stranden) is dit kleine stadje een topbestemming.

Nr 4 : Procida (Napels)

Eén van de populaire eilandjes in de baai van Napels. Met haar slechts 4 vierkante kilometer oppervlakte is het toch een ideale plek om te ontsnappen uit de drukte van de stad Napels. Procida is bereikbaar per boot vanuit Napels, dit meerdere keren per dag.

Nr 3 : Santa Cesarea Terme (Apulië)

Een uniek kunstdorp aangezien de meeste gebouwen hier in islamitische stil gebouwd zijn. Kerken en kastelen in Moorse stijl zijn verbonden door vele steegjes. De zwavelbronnen in de buurt zouden een therapeutische eigenschap hebben.

Nr 2 : Ponza (eiland bij Lazio)

Dit eiland is het grootste van de Pontijnse eilanden, voor de kust van Lazio. Mondaine en kleurrijke badplaatsjes zijn er te vinden maar ook schitterende landschappen met wijnvelden en olijfgaarden. Chiaia di Luna is er ons favoriete zandstrand. Duikliefhebbers kunnen er hier terecht om tussen oude scheepswrakken te duiken die zelfs terug gaan tot de Romeinse tijd.

Nr 1 : Lipari (Sicilië)

Dit eiland is meer dan een bruisend stadje met schitterende stranden en baaien. Hier ervaar je onmiddellijk hoe je ook het jachtige leven achter je kan laten en je laten opslorpen door het ontspannen, trage bestaan op dit Eolisch eiland. Je treft er een grote en kleine haven aan en een beneden- en bovenstad. Ook de 16de eeuwse kasteelmuren van de burcht zijn meer dan de moeite waard om te gaan bekijken. Samen met de Cattedrale di San Bartolomeo.

Back to top button