Josephine’s Cucina : Pasta con castagne
Josephine uit Den Haag laat uw smaakpapillen tintelen in “Josephine’s Cucina” waar ze de heerlijkste Italiaanse gerechtjes op ons los laat.
Haar passie voor Italië en haar veelgevraagde receptjes kan je hier terug vinden..
Je kan haar creatie’s ook volgen op Instagram : @josephinevvh
Een zalig gerechtje dat onlangs hier op tafel stond. Pasta met kastanje, salie en pancetta. Het zoete van de kastanje gaat hier heel goed met het zoute van de pancetta. Een heel fijn gerechtje voor deze tijd van het jaar.
Pof de kastanjes. Kook pasta naar keuze. Bak wat gesneden pancetta, ik gok 100 gr in wat boter, daarbij 2 teentjes gesneden knoflook rustig mee fruiten. Afblussen met een glas witte wijn. Even laten inkoken voor 2-3 min.
Dan 250 ml slagroom en ongeveer 6 grote blaadjes fijn gesneden salie erbij en sap van 1/2 citroen en wat citroenzest. Weer even inkoken. Voeg dan de gekookte pasta en de gepofte kastanjes erbij.
Ik gok 2-3 handjes kastanjes of wat jezelf lekker vindt. Op smaak brengen met peper en zout. Pas op want door de pancetta is dit gerecht al best zout geworden. Afmaken met gebakken salieblaadjes en parmezaan flakes.