Josephine’s Cucina : Pasta ala Trapanese
Josephine uit Den Haag laat uw smaakpapillen tintelen in “Josephine’s Cucina” waar ze de heerlijkste Italiaanse gerechtjes op ons los laat.
Haar passie voor Italië en haar veelgevraagde receptjes kan je hier terug vinden..
Je kan haar creatie’s ook volgen op Instagram : @josephinevvh
Een heerlijke pasta met een pesto van amandelen, kruiden en tomaat naar Siciliaans recept.
Voor ongeveer 4 personen:
Rooster 100gr ongezouten en ongebrande amandelen even op 180 gr voor ongeveer 10minuten in de oven. Kook ondertussen je pasta naar keuze.
Giet heet water over 5 trostomaten welke je vtv even hebt ingekruist. Spoel af met koud water en verwijder het velletje, daarna halveren en de pitjes verwijderen. Snijd in kleine stukjes. Snijd 30 gr munt en een handje basilicum fijn. Doe de amandelen in een vijzel of een keukenmachine samen met 5 teentjes knoflook en maal fijn. Bak dit mengsel even kort aan in wat olijfolie.
Voeg daar de tomaatblokjes en de kruiden aan toe. Giet de pasta af en voeg bij het mengsel. Overgieten met veel extra vergine olijfolie en laat nog even 1 minuut nagaren. Afmaken met parmigiano.