Josephine’s Cucina : Pappardelle met langzaam gegaard rundvlees in rode wijn
Josephine uit Den Haag laat uw smaakpapillen tintelen in “Josephine’s Cucina” waar ze de heerlijkste Italiaanse gerechtjes op ons los laat.
Haar passie voor Italië en haar veelgevraagde receptjes kan je hier terug vinden..
Je kan haar creatie’s ook volgen op Instagram : @josephinevvh
PAPPARDELLE MET LANGZAAM GEGAARD RUNDSVLEES IN RODE WIJN
Neem ongeveer 750 gr rundvlees ( runderriblappen of sukade) voor 4 personen.
Kruid het vlees met zout en peper en strooi er wat bloem over. Bak het vlees in wat olie aan beide kanten bruin. Snijd 1 grote ui in ringen en 3 teentjes knoflook fijn. Snijd ook 80 gr pancetta in kleine stukjes of gebruik spekreepjes. Voeg dit toe aan het rundvlees en bak even mee. Doe hier nu 400 ml rode wijn en 1 blik tomaten bij.
Laat dit koken. Doe nu 2 laurierblaadjes, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm en twee takjes salie erbij. Je kunt de kruiden ook als een bosje bij elkaar binden met keukentouw, zo haal je dit er straks makkelijker uit.
Draai vervolgens het vuur laag en laat met deksel op de pan sudderen voor minimaal vier uurtjes. Als het vocht verdampt vul het dan aan met hete runderbouillon. Voor het serveren de kruiden verwijderen.
Heerlijk met pappardelle pasta….