Josephine’s Cucina : Mezze maniche con salsiccia e finocchietto
Josephine uit Den Haag laat uw smaakpapillen tintelen in “Josephine’s Cucina” waar ze de heerlijkste Italiaanse gerechtjes op ons los laat.
Haar passie voor Italië en haar veelgevraagde receptjes kan je hier terug vinden..
Je kan haar creatie’s ook volgen op Instagram : @josephinevvh
Mezze maniche con salsiccia e finocchietto
Tijd voor een beetje Italiaans..comfortfood.
De combi van catalaanse worst met venkel past hier prima bij. Hiervoor deed ik twee venkelknollen, 1 ui en 3 tenen knoflook in de keukenmachine tot het een pulp werd. Dit even aanfruiten in olijfolie en vervolgens 250 gr worstvlees erbij.
Ik had hiervoor Catalaanse worstjes welke voorgekruid zijn met peper, zout en knoflook. Deze even uit het velletje halen en bij het groentemengsel voegen. Zodra het vlees gaar is wat tomatenpuree en een blikje tomatenpulp erbij.
Optioneel wat rode wijn. Deksel op de pan en dit op laag vuur zo’n 30-40 minuten laten sudderen tot de groenten zacht zijn. Op smaak brengen met verse peper en parmigiano.
Dan de pasta koken…mezze maniche betekent halve mouwtjes en door de ronde vorm en de groeven op de buitenkant houden deze de stevige saus goed vast.