LuccaRegio'sStedenToscaneUitgelicht

Het charmante Lucca

Lucca is één van de meest bezochte steden in Toscanië en dit is natuurlijk niet zonder reden. Deze trekpleister kan in één dag bezocht worden maar is ook een ideale uitvalsbasis om de stad en de nabije omgeving van Noord en Midden Toscanië te verkennen.
Lucca ligt aan de voet van de Apuaanse Alpen en is eerder een vlakke stad, ideaal voor wie even niet meer wil klimmen in Toscaanse dorpjes. Zowel met de auto als met de trein makkelijk bereikbaar vanuit Pisa en Firenze.

De meeste attracties in Lucca tonen de rijke geschiedenis van deze historische stad zoals het Romeins amfitheater en de archeologische overblijfselen die gevonden zijn onder de 12de eeuwse kerk San Giovanni.

In tegenstelling tot vele andere steden heeft Lucca doorheen de jaren heen haar vroegere omwalling volledig behouden. De muren rond de stad die vroeger een militaire functie hadden zijn nu omgevormd tot een voetgangerspad rondom de stad en één van Lucca’s topattracties.

De omwalling rondom Lucca is een groene oase van parken en grasperken geworden die het drukkere toeristische centrum even van je weg kan houden.

Andere terkpleisters zijn de Piazza SanMichele met de prachtige San Michele in Foro kerk, de San Frediano basiliek of de klokkentoren en Guinigi toren

Back to top button