MilaanSport

Charles De Ketelaere volgende week in Milaan ?

Het lijkt er steeds meer op dat Italiaans kampioen AC Milan na Saelemaeckers en Divock Origi nog een Belg in haar rangen opneemt. Charles De Ketelaere lijkt definitief op weg van Club Brugge naar Milaan.

Een droomtransfer voor de jonge Bruggeling die in een team terecht komt met kleppers zoals Leao, Giroud, Ibrahimovic (na zijn blessure), Calabria.. En daar komen misschien nog Draxler (PSG), Dybala of Ziyeckh(Chelsea) bij. Maar het budget van Milan is ook niet beperkt en volgens lokale media wordt het één van de drie : CDK of Ziech of Draxler..

De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport bericht al verschillende weken over AC Milan dat CDK absoluut binnen wil halen. Coach Pioli en technisch directeur Maldini doen er alvast alles aan om te slagen in hun missie. Na de wonderjaren onder Berlusconi had Milan het moelijk om zich te handhaven aan de absolute top en kon het eindelijk, na stadsgenoot Inter, de hegemonie van Juventus doorbreken. Pioli, trainer zonder groot palmares waar niemand in geloofde, kon een hecht team smeden met Ibrahimovic als de absolute “chief” op het veld.

De afgelopen weken waren er gesprekken tussen beide ploegen maar het bod van AC Milan (30 miljoen euro) bleek onvoldoende om één van onze Belgische toptalenten te strikken. Club Brugge wil méér maar CDK wil zich graag verder ontwikkelen bij AC Milan dat volgend jaar wil schitteren in de Champions League.

De verwachting is dat de transfer van CDK komende week een feit zal zijn. Eerst wou Milan deze week het jaartje extra voor Ibrahimovic vast leggen, done deal, en nu gaat men volop voor CDK.

La Gazzetta dello Sport zette Charles De Ketelaere nog maar eens in de spotlights door hem dit weekend als één van de 6 “sterren” voor het komende seizoen in de Serie A uit te roepen. De Italiaanse competitie begint een stuk later dan bij ons maar de tijd begint nu toch te dringen om definitief de knoop door te hakken, en een bedrag hoger dan 30 miljoen euro te bieden aan Club Brugge dat zijn sterspeler ziet vertrekken.

Zien we volgende week CDK in Milanello, het trainingscentrum van AC Milan ? Wordt vervolgd..

Back to top button