GastronomieItaliaanse ReceptenNapelsSicilieZuid-Italië & De Eilanden

Arancini recept : Gefrituurde rijstballen uit Sicilië


​Wat is arancini precies

Dit heerlijk Italiaans gerecht uit Sicilië bestaat uit gefrituurde rijstballen gevuld met kaas, vlees of groenten. Arancini of gefrituurde rijstballen zelf maken leren we je hier. De gefrituurde rijstballen zijn heel lekker en vlug klaar !

Stappen om Arancini te maken (gefrituurde rijstballen)

​Ingrediënten om arancini te maken

​400 g risotto rijst
​1 ui, fijngehakt
​2 teentjes knoflook, fijngehakt
​1 liter kippenbouillon
​60 g boter
​60 g geraspte Parmezaanse kaas
​150 g mozzarella, in kleine blokjes gesneden
​150 g gekookte ham, in kleine blokjes gesneden
​2 eieren, geklopt
​100 g bloem
​200 g broodkruimels
​Zout en peper
​Olie om in te frituren

Bereidingswijze om arancini te maken

​Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
​Voeg de risotto rijst toe en bak al roerend tot de korrels doorschijnend worden.
​Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe, één soeplepel tegelijk, terwijl u blijft roeren en wacht tot elke lepel is opgenomen voordat u de volgende toevoegt. Ga door tot de rijst gaar is en alle bouillon is opgenomen (ongeveer 20 minuten).
​Roer de boter en geraspte Parmezaanse kaas door de rijst en breng op smaak met zout en peper. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
​Maak balletjes van de afgekoelde rijst, ter grootte van een golfbal, en druk ze plat in je handpalm.
​Leg in het midden van elke platte rijstbal een paar blokjes mozzarella en gekookte ham.
​Vouw de rijst om de vulling en rol in een balvorm.
​Leg de bloem, geklopte eieren en panko elk op een apart bord. Rol elke rijstbal eerst in de bloem, vervolgens in het ei en tenslotte in de panko tot deze volledig is bedekt.
​Verhit de olie tot 180 graden Celsius in een grote pan en frituur de arancini in kleine porties tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier.

​Serveer de arancini direct, bij voorkeur met een tomatensaus. Buon appetito!
Altijd een goeie inspiratiebron zijn de videorecepten van Giallo Zafferano , klik hier




Back to top button