BasilicataCultuur en NatuurRegio's en StedenUitgelicht

Basilicata, een grote verscheidenheid met een rijke geschiedenis

Eén van de minst bekende regio’s in Zuid-Italië is zeker Basilicata. Een regio met een rijke geschiedenis en een grote verscheidenheid aan prachtige landschappen.

In toeristisch opzicht heeft de streek veel in huis. Het bekendste zijn de grillige en weelderig begroeide kust van Maratea en de stad Matera met haar grotwoningen, de zogenaamde sassi. Deze twee bestemmingen alleen al maken een bezoek aan Basilicata meer dan waard. U zult ook aangenaam worden verrast door de prachtige natuur met zijn groen-, geel- en bruingekleurde landschappen, door de authentieke dorpjes en stadjes, de indrukwekkende kastelen en tal van andere bezienswaardigheden.

Basilicata heeft een bewogen verleden. De Lucani (de inheemse bevolking) waren een sterk en trots volk dat vele invasies en aardbevingen heeft moeten doorstaan. Uiteindelijk werden de Lucani verslagen door de Romeinen, die er eeuwen lang de scepter zwaaiden. Na de ondergang van het Romeinse Rijk raakte de streek in verval en trokken velen vanuit Basilicata naar andere delen van Italië en de rest van de wereld. Het is nog steeds de armste regio van Italië, maar momenteel wel volop in ontwikkeling.

Back to top button